تست خواب یا پلی سومنوگرافی یکی از خدماتی است که توسط کارشناسان و متخصصان فعال در تجهیز سلامت در منزل و با هزینه مناسب و منصفانه انجام می شود، در این مقاله به این پرسش که تست خواب چیست و چگونه در منزل انجام می شود پاسخ خواهیم داد.

تست خواب چیست؟

تست خواب تستی است که از آن برای تشخیص اختلالات خواب استفاده می شود، در این تست فاکتورهای مهمی از جمله ضربان قلب، میزان اکسیژن موجود در خون، امواج مغزی، تنفس و همین طور حرکات چشم ها و پاها توسط دستگاه پلی سومنوگرافی ثبت می شوند.

تست خواب دارای دو شکل PG و PSG می باشد، PG در منزل و PSG در بیمارستان یا در یک مرکز خواب انجام می شود.

انجام تست خواب در منزل

انجام تست خواب در منزل

انواع تست خواب

تست خواب PSG

PSG نوعی از تست خواب است که از آن جهت سنجش کیفیت خواب بیمارانی که خواب بیش از حد دارند (هایپرسومنیا)، بیمارانی که دارای اختلالات خواب هستند، بیماران دارای انسداد و آپنه در خواب، انجام شده و عملکرد مغز، قلب و تنفس شان سنجیده می شود.

تست سنجش خواب آلودگی MSLT

در این تست از افراد تقاضا می کنند که تا 15 دقیقه به خواب برود، در صورتی که فرد نتواند در فضای محیا تا 15 دقیقه به خواب برود، داروهای مورد نیاز برای فرد تجویز خواهد شد.

تست تیتراسیون یا CPAP

امکان مشاهده انسداد تنفسی در حین خواب (آپنه تنفسی) در افرادی که دچار بیماری های ریوی هستند و بیمارانی که به تازگی از دستگاه تنفسی جدا شده اند وجود دارد، از این جهت برای این افراد علاوه بر دستگاه تست خواب از CPAP نیز برای ایجاد فشار مثبت مداوم راه هوایی هم استفاده می شود.

تست شبانه انشعابی SNT

در این نوع از تست خواب امکان موکول شدن آزمایش به شب دوم و سوم نیز وجود دارد، در این نوع از تست خواب فشار اجباری توسط تکنسین تعیین شده می شود.

تست توانایی بیدار ماندن MWT

این تست روشی برای سنجش توانایی بیدار ماندن افراد استفاده می گردد، در این روش الکترود هایی مخصوص به فرد تست متصل می شوند که میزان جریان های مغزی شان تا شروع خواب سنجیده شود، این روش برای افرادی است که مشاغل خطرناک دارند و با ابزار خطرناک کار می کنند مناسب است.

تست تاخیر چندگانه خواب یا MSLT

در این نوع از تست خواب دفعاتی که فرد در خواب دچار حمله می شود سنجیده می شوند، این تست روش مناسبی برای اطلاعات کافی در زمینه اختلالات موجود در مراحل REM و NONREM خواب است، ضمن این که برای سنجش تعدد آپنه بیماران در خواب نیز استفاده می شود.

انجام تست خواب در منزل

انجام تست خواب در منزل

از پلی سومنوگرافی برای تشخیص چه اختلالاتی استفاده می شود؟

 ممکن است برخی از افراد دچار مشکلاتی نظیر بی خوابی، خروپف در خواب، قطع شدن تنفس در خواب، کابوس های شبانه، سندروم بی قراری پاها، افت اکسیژن خون، سردرد های صبحگاهی، خواب آلودگی روزانه، فشار خون بالای صبحگاهی و… باشند.

با انجام تست خواب در منزل از طریق اعزام تکنسین و کارشناسان مجرب و متخصص همراه با دستگاه تخصصی تست خواب کلیه مشکلات خواب تان تشخیص داده شده و به آسانی درمان خواهند شد، به همین منظور دستگاه تست خواب توسط تکنسین به بیمار وصل می شود و موارد ذکر شده را می سنجد.

تست خواب چگونه در منزل انجام می شود؟

افرادی که تست خواب در منزل را انجام می دهند اغلب کارشناس پرستاری، مامایی یا هوشبری هستند که در این زمینه تخصص و تجربه کافی دارند، در تست خواب الکترودهای دستگاه به بخش هایی از پوست سر، صورت، شقیقه و قفسه سینه بیماران وصل می شود، امواج موجود از طریق هدایت شونده به دستگاه انتقال پیدا کرده و به شکل نمودار ظاهر می شوند، ممکن است در برخی موارد کارشناس برای اتصال دقیق تر و جلوگیری از پارازیت از ژل لوبریکانت استفاده کند.

کدام فاکتورها در تست خواب اندازه گیری می شوند؟

  1. ثبت امواج مغزی EEG
  2. اندازه گیری اکسیژن خون
  3. میزان حجم تنفسی
  4. اندازه گیری تعداد تنفس
  5. اندازه گیری ضربان قلب
  6. میزان خر و پف
  7. تعداد تکان خوردن چشم در خواب
  8. موقعیت بدن
  9. حرکت سینه و شکم
تست خواب کدام اختلالات را تشخیص می دهد؟

تست خواب کدام اختلالات را تشخیص می دهد؟

تست خواب توسط شرکت تجهیز سلامت

در صورتی که دچار هر نوع اختلالی در خواب هستید می توانید تست خواب در منزل به کارشناسان متخصص شرکت تجهیز سلامت بسپارید.

جهت اطلاع از نحوه انجام تست خواب در منزل و پرسش سایر سوال های تان می توانید همه روزه به صورت 24 ساعته با شماره 0215543536 و سایر های درج شده در سایت تماس بگیرید.

هزینه تست خواب

هزینه های تست خواب مطابق با نرخ های تعیین شده توسط وزارت بهداشت تعیین شده و کاملاً منصفانه و مقرون به صرفه هستند، جهت اطلاع از هزینهٔ انجام تست خواب در منزل با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.